Чи потрібно вносити зміни в налаштування сервісу SMARTFIN.UA у зв’язку з  підвищенням мінзарплати з 1 вересня 2020 року?

Чи потрібно вносити зміни в налаштування сервісу SMARTFIN.UA у зв’язку з підвищенням мінзарплати з 1 вересня 2020 року?

30 серпня 2020 р. Автор: Анна Іванова, співзасновниця SMARTFIN.UA, експертка з бухгалтерії

Усі показники, які впливають на розрахунок зарплати, такі як МЗП, прожитковий мінімум, мінімальний розмір ЄСВ, розмір пільг по ПДФО і т.д. оновлюються в сервісі в автоматичному режимі. Тому у вересні 2020 року вам потрібно перевірити лише налаштування окладів та індексації у Картці працівника.

1. Перевірте налаштування розміру окладів працівників

Оскільки разом із підвищенням мінзарплати більшість роботодавців підвищує оклади працівникам, необхідно перевірити налаштування розміру окладів в Картці працівника - вкладка "Нарахування" - Розмір окладу/тарифної ставки.

Розмір окладу може бути налаштований двома способами:

1. Завжди у розмірі мінімальної заробітної плати. Налаштування встановлене "за замовченням" при створенні Картки працівника. Якщо ви його залишили, розмір окладу автоматично змінюється із розміром МЗП:

2. Розмір окладу вноситься у таблицю (таблиця з'являється, якщо зняти "галочку" з налаштування "Оклад/Годинний тариф у розмірі МЗП). Заповнювати таблицю потрібно у хронологічному порядку, задаючи розмір окладу для кожного періоду. Вносити дані у таблицю щомісяця, якщо розмір окладу не змінюється, не потрібно.

2. Перевірте налаштування індексації

На розрахунок індексації впливає місяць підвищення окладу по посаді працівника або місяць, в якому посаду введено в штат та встановлено для неї оклад вперше (тобто місяць прийому працівника на роботу).

Тому, якщо ви з вересня 2020 р. підвищили оклади працівникам, необхідно змінити налаштування в меню "Індексація":

SMARTFIN.UA економить до 3 робочих годин на день!
Розпочати легко! Додайте інформацію про організацію та працівників, виконайте налаштування і отримайте необхідні розрахунки. Нарахування зарплати та індексації, розрахунок податків, лікарняних, відпускних та компенсацій. А ще: будуйте графіки роботи будь-якої складності, формуйте кадрові докумети та звіти, відправляйте звітність у податкову, контролюйте торговельні операції та інше.

Реєструйтесь прямо зараз! Автоматизація бухгалтерського обліку в SMARTFIN.UA - ЦЕ ПРОСТО!
Коментарі
    Це може бути невiрне посилання, або
    сторiнку було видалено
    Ви успiшно пiдписалися на новини
    SMARTFIN.UA