Боржників по ПДФО, військовому збору та ЄСВ притягнуть до кримінальної відповідальності?

Боржників по ПДФО, військовому збору та ЄСВ притягнуть до кримінальної відповідальності?

12 жовтня 2018 р. Автор: SMARTFIN.UA

Несплата ПДФО, військового збору і борги по ЄСВ більш ніж за місяць можуть стати приводом для притягнення до кримінальної відповідальності.

Відповідний законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо справедливого механізму нарахування ЄСВ був оприлюднений 9 жовтня 2018 року. Якщо його приймуть, зміни торкнутися ст. 175 Кримінального кодексу України.

Так, за безпідставне неперерахування утриманого ПДФО, військового збору і несплату ЄСВ більш ніж за 1 місяць Мінсоцполітики пропонує карати:

  • штрафом від 50 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або
  • виправними роботами на строк до 2 років, або
  • позбавленням волі на строк до 2 років і можливості працювати на певних посадах і вести певну діяльність на строк до 3 років.

Авторів законопроекту на чолі з заступником Мінсоцполітики України, Миколою Шамбором, що підписали законопроект, не зупинив факт вже існуючої ст. 212 КК про відповідальність за несплату податків, зборів і інших обов'язкових платежів. Якщо нові зміни приймуть, в Кримінальному кодексі з'явиться відразу 2 статті, пов'язаних з ухиленням від сплати податків і зборів. За ст. 212 КК до відповідальності притягатимуть за великі борги (в 100 і більше разів перевищують НМДГ), а по ст. 175 КК - за маленькі (наприклад, за 112 грн., Які відповідають двомісячної заборгованості по військовому збору від мінімальної зарплати).

SMARTFIN.UA економить до 3 робочих годин на день!
Розпочати легко! Додайте інформацію про організацію та працівників, виконайте налаштування і отримайте необхідні розрахунки. Нарахування зарплати та індексації, розрахунок податків, лікарняних, відпускних та компенсацій. А ще: будуйте графіки роботи будь-якої складності, формуйте кадрові докумети та звіти, відправляйте звітність у податкову, контролюйте торговельні операції та інше.

Реєструйтесь прямо зараз! Автоматизація бухгалтерського обліку в SMARTFIN.UA - ЦЕ ПРОСТО!
Коментарі
    Це може бути невiрне посилання, або
    сторiнку було видалено
    Ви успiшно пiдписалися на новини
    SMARTFIN.UA