Додасться роботи: керівники підприємств масово реєструють найманих працівників

Додасться роботи: керівники підприємств масово реєструють найманих працівників

11 жовтня 2018 р. Автор: SMARTFIN.UA

Побоюючись перевірок і драконівських штрафів, підприємці повально оформляють трудові відносини зі своїми співробітниками. Так, за перший робочий тиждень жовтня (з 1 по 5 число) було офіційно працевлаштовано в 4 рази більше працівників у сфері роздрібної торгівлі і в 5 більше - співробітників громадського харчування (в порівняння з аналогічним період вересень).

Різке зростання найнятих на роботу громадян України спостерігається в усіх галузях, але особливо - в роздрібній торгівлі, будівництві та готельно-ресторанному бізнесі.

Якщо за перші п'ять робочих днів вересня було офіційно найнято 3,5 тисячі осіб, зайнятих в роздрібних продажах, то за цей же період жовтня цифра зросла до 12,4 тисяч осіб. У сфері громадського харчування цифра офіційно зареєстрованих працівників збільшилася з 1,6 до 8,1 тисяч, а в будівельній галузі - з 1,7 тис. до 4,3 тис.

Всього ж, за словами виконуючого обов'язки голови УКРІНФОРМ Олександра Власова, за перші п'ять робочих днів жовтня було подано більше 92 тисяч повідомлень про прийняття на роботу 169,5 тис. найманих працівників. Це близько 35% від числа всіх працевлаштованих у вересні.

Відзначимо, що з січня по серпень поточного року роботодавців, чиї співробітники отримують зарплати «в конвертах», було оштрафовано на суму понад 843 млн. грн.

SMARTFIN.UA економить до 3 робочих годин на день!
Розпочати легко! Додайте інформацію про організацію та працівників, виконайте налаштування і отримайте необхідні розрахунки. Нарахування зарплати та індексації, розрахунок податків, лікарняних, відпускних та компенсацій. А ще: будуйте графіки роботи будь-якої складності, формуйте кадрові докумети та звіти, відправляйте звітність у податкову, контролюйте торговельні операції та інше.

Реєструйтесь прямо зараз! Автоматизація бухгалтерського обліку в SMARTFIN.UA - ЦЕ ПРОСТО!
Коментарі
    Це може бути невiрне посилання, або
    сторiнку було видалено
    Ви успiшно пiдписалися на новини
    SMARTFIN.UA