
Як запобігти розповсюдженню коронавірусу на робочих місцях? Рекомендації від Держпраці!
Шляхи розповсюдження інфекції COVID-19:
– при взаємодії із забрудненими поверхнями чи предметами;
– через повітряно-крапельний шлях від хворого на COVID-19, стоячи на відстані одного метра від інфікованої особи;
Як запобігти поширенню COVID-19 в офісах та на підприємствах:
- Підтримуйте робочі місця та всі поверхні в офісі в чистоті. Столи, телефони, клавіатури потрібно регулярно дезінфікувати.
 - Нагадуйте про необхідність регулярного та ретельного миття рук працівниками, підрядниками та клієнтами (20-40 секунд).
 - Розташуйте диспенсери із дезінфікуючими засобами біля робочих місць. Подбайте, щоб ці диспенсери регулярно заправлялися.
 - Переконайтесь, що всі працівники мають доступ до води та мила.
 - Організуйте регулярне провітрювання робочих кабінетів.
 - Розташуйте в офісі плакати та баннери, що пропагують миття рук та провітрювання приміщень.
 - Організуйте зустрічі працівників із фахівцям з охорони праці для надання рекомендацій щодо здоров'я працівників та необхідності миття рук і провітрювання приміщень.
 - Забезпечте працівників масками для обличчя в місцях скупчення людей із нежиттю або кашлем.
 - Для утилізації одноразових масок фільтрів для масок використовуйте спеціальні урни для утилізації.
 - Порадьте працівникам та підрядникам перед поїздками у відрядження отримати загальнонаціональні рекомендації щодо протидії розповсюдженню COVID-19.
 - Осіб із підвищеною температурою тіла (вищою за 37.3 ºC) не допускайте до роботи в офісі.
 - Уникайте направлення у відрядження працівників, які можуть піддаватися високому ризику інфікування та розвитку ускладнень (осіб літнього віку, співробітників із захворюванням серця та легень, хворих на цукровий діабет) у райони, де поширюється коронавірус.
 - Переконайтесь, що всіх осіб, які подорожують у регіони, де поширюється COVID-19, проінформовано про профілактичні заходи кваліфікованими медичними працівниками.
 - Розгляньте питання щодо видачі працівникам, які збираються подорожувати, дезінфікуючих засобів для рук на основі спирту (до 100 мл).