Оновлена логіка роботи документів у версії «ПРОФІ» сервісу SMARTFIN.UA

Оновлена логіка роботи документів у версії «ПРОФІ» сервісу SMARTFIN.UA

11 березня 2020 р. Автор: Анна Іванова, співзасновниця SMARTFIN.UA, експертка з бухгалтерії

Суть оновлення: раніше в системі можна було створити лише один документ на одну дату та розрахунковий період. Наприклад, не можна було створити два документи «Нарахування ЗП» за березень 2020 р. А така необхідність виникає, коли необхідно згрупувати працівників, наприклад, по підрозділам. Не можна було створити два документи на виплату лікарняних – за рахунок роботодавця та за рахунок ФСС. Були незручності із виплатою відпускних, оскільки налаштування для створення документів на виплату (а їх в системі два) містилися у калькуляторах для нарахування. Ми врахували ці недоліки, змінили логіку роботи документів та допрацювали більш зручний інтерфейс роботи з ними.

Усі документи створюються із меню «Розрахунки» – «Зарплата» – кнопка «Створити документ» і діляться на дві групи:

  • для нарахування зарплати: документ «Нарахування ЗП»;
  • для виплати зарплати: документи «ЗП за 1 половину місяця», «ЗП за 2 половину місяця», «Виплата лікарняних», «Виплата відпускних», «Виплата відпускних із ЗП», «Звільнення».

Для створення документу потрібно обрати розрахунковий період та працівників, для яких буде здійснено розрахунок:

Якщо необхідно створити документ на окремих працівників, потрібно вибрати налаштування «Вибрати працівників»:

Важливо!

Не можна створити два і більше нарахування заробітної плати для одного працівника за один розрахунковий період. Це означає, що в документ «Нарахування ЗП» в одному розрахунковому періоді працівника можна додати один раз. Якщо створюються два і більше документів «Нарахування ЗП» в одному періоді, то працівники, для яких вже створено нарахування, не попадаються у перелік для вибору.

Для виплати заробітної плати такого обмеження не встановлено. В усі платіжні документи в одному розрахунковому періоді працівників можна додавати стільки разів, скільки це необхідно.

Документи на виплату лікарняних і відпускних

Змінився інтерфейс для створення документів на виплату лікарняних і відпускних. Раніше такі документи можна було створити у відповідних калькуляторах, що не було очевидним для користувачів. Тому ми змінили інтерфейс створення таких виплат. Нарахування лікарняних і відпускних, як і раніше, здійснюється у відповідних калькуляторах. Документи на виплату - через кнопку «Створити документ» меню «Розрахунки» – «Зарплата»:

Виплата лікарняних

У вікні, яке відкривається після вибору документу на виплату, з'являється перелік працівників та лікарняних, на підставі яких розраховується відповідна виплата. Також тут можна одразу вказати, яка сума буде розрахована в документі: за рахунок роботодавця, ФСС або все разом:

На підставі одного лікарняного можна створити необхідну кількість документів на виплату:

Також в один документ на виплату можна додати необхідну кількість працівників, якщо виплата їм здійснюється в один день:

Для вибраних працівників система сформує документ на виплату:

Виплата відпускних

Аналогічно працюють документи для виплати відпускних. Після того, як сума відпускних нарахована у калькуляторі відпускних, переходимо до створення документу на виплату.

Документів для виплати відпускних у системі два:

  • «Виплата відпускних» – за допомогою цього документу розраховується сума відпускних, яка підлягає виплаті за мінусом податків;
  • «Виплата відпускних із ЗП» – за допомогою цього документу розраховується не лише сума відпускних, які потрібно виплатити працівнику, а і сума заробітної плати за відпрацьовані до відпустки дні.

SMARTFIN.UA економить до 3 робочих годин на день!
Розпочати легко! Додайте інформацію про організацію та працівників, виконайте налаштування і отримайте необхідні розрахунки. Нарахування зарплати та індексації, розрахунок податків, лікарняних, відпускних та компенсацій. А ще: будуйте графіки роботи будь-якої складності, формуйте кадрові докумети та звіти, відправляйте звітність у податкову, контролюйте торговельні операції та інше.

Реєструйтесь прямо зараз! Автоматизація бухгалтерського обліку в SMARTFIN.UA - ЦЕ ПРОСТО!
Коментарі
    Це може бути невiрне посилання, або
    сторiнку було видалено
    Ви успiшно пiдписалися на новини
    SMARTFIN.UA