WOW! Оновлення в розділі «Кадрові документи»

WOW! Оновлення в розділі «Кадрові документи»

27 лютого 2019 р. Автор: Анна Іванова, співзасновниця SMARTFIN.UA, експертка з бухгалтерії

Шановні користувачі! Маємо радість повідомити кілька оновлень у розділі «Кадрові документи».

1. Довідки про доходи

Оскільки працівники часто звертаються до бухгалтерії з проханням надати довідки про заробітну плату, ми автоматизували для вас цей процес. Тому в розділі «Кадрові документи» додано:

  • довідку про доходи (для одержання субсидії)
  • довідку про доходи (за місцем вимоги).

Довідки формуються по працівнику за обраний період (вказується при створенні довідки). Відтепер, щоб надати довідку працівнику, вам знадобляться лічені секунди!

2. Трудовий договір

Законодавством не встановлено загальної типової форми письмового трудового договору, тому на кожному підприємстві її розробляють самостійно. Для цього можна скористатися формою трудового договору між працівником і фізичною особою, яка використовує найману працю, затвердженою Наказом № 260, або типовою формою трудового договору з працівником, діяльність якого пов'язана з державною таємницею, затвердженою наказом Державного комітету України з питань державних секретів від 8 грудня 1994 р. № 44.

Сьогодні у сервісі доступні три шаблони трудового договору, які називаються:

  • Трудовий договір;
  • Трудовий договір - оновлений;
  • Трудовий договір - спрощений.

В усіх трьох формах за основу взято шаблон, затверджений Наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 08 червня 2001 року № 260.

«Трудовий договір» - це перша форма договору, додана у сервіс.

Через деякий час на прохання користувачів ми додали другу форму «Трудовий договір - оновлений», в якому було додано пункти про терміни виплати зарплати та ін. Це найбільш розширена форма договору. ЇЇ "особливість" в тому, що вона займає три сторінки при друкуванні. Наші намагання вмістити її на дві сторінки призводили до проблеми - дуже мілкого шрифту. Тому, також на прохання наших користувачів, ми додали ще одну форму «Трудовий договір - спрощений». Він вміщується на дві сторінки А4, але в ньому немає наступних пунктів:

  1. терміни виплати заробітної плати за першу і другу половину місяці;
  2. необхідність виплачувати заробітну плату напередодні, якщо день виплати припадає на вихідний;
  3. можливість за необхідності введення підсумованого обліку робочого часу;
  4. підстави для пільг з оподаткування.

Оскільки перелічені норми повинні бути передбачені в інших локальних нормативних документах роботодавця, зокрема в Правилах ВТР та Положенні про оплату праці, необхідності прописувати їх у трудовому договорі немає. Крім того, в цьому шаблоні ми залишили пункт «Додаткові умови», в якому можна самостійно прописати усе, що ви вважаєте за потрібне.

Тому ви можете обирати ту форму трудового договору, яку вважаєте найбільш прийнятною в своїй роботі.

3. Додано пустий шаблон наказу

Для того, щоб Ви мали можливість безпосередньо у сервісі створювати накази, які Вам потрібно, ми створили «шаблон» Наказу.

Знайти його можна наступним чином:

Кадрові документи - Створити - Наказ (останній у переліку документів).

Це пустий документ, в якому є поле для введення тексту і редактор, щоб надати йому потрібного вигляду. В ньому можна писати власний текст, і зберігати в Кадрових документах сервісу. І це зручно, адже документ буде прив'язаний до бази документів.

4. Інструкція по друку

Спеціально для вашої зручності ми написали інструкцію, яка допоможе вам виводити документи на друк найкращим чином! Це питання було дуже актуальним при зверненні в консультаційний центр програми SMARTFIN.UA. Інструкція міститься на сторінці кожного кадрового документу (вертикальна кнопка зправа «Інструкція по друку»). Будь ласка, ознайомтеся з нею!

SMARTFIN.UA економить до 3 робочих годин на день!
Розпочати легко! Додайте інформацію про організацію та працівників, виконайте налаштування і отримайте необхідні розрахунки. Нарахування зарплати та індексації, розрахунок податків, лікарняних, відпускних та компенсацій. А ще: будуйте графіки роботи будь-якої складності, формуйте кадрові докумети та звіти, відправляйте звітність у податкову, контролюйте торговельні операції та інше.

Реєструйтесь прямо зараз! Автоматизація бухгалтерського обліку в SMARTFIN.UA - ЦЕ ПРОСТО!
Коментарі
    Це може бути невiрне посилання, або
    сторiнку було видалено
    Ви успiшно пiдписалися на новини
    SMARTFIN.UA