Оновлення! Розрахунок авансу по дату виплати в SMARTFIN.UA

Оновлення! Розрахунок авансу по дату виплати в SMARTFIN.UA

17 грудня 2019 р. Автор: Анна Іванова, співзасновниця SMARTFIN.UA, експертка з бухгалтерії

Додано можливість розраховувати аванс за фактично відпрацьовані дні за період з першого числа місяця по число, встановлене для виплати авансу, включно.

Зарплата за першу половину місяця за фактично відпрацьовані дні за замовчуванням розраховується за період з 1 по 15 число місяця. Цей період визначено в листі Мінпраці від 09.12.2010 р. № 912/13/155-10:

"Першою половиною місяця вважається 15 календарних днів. Отже, заробітна плата за першу половину місяця (15 календарних днів) має виплачуватись в період з 16 по 22 число, а за другу - з 1 по 7 число."

Оскільки ні в Законі про оплату праці, ні в КЗпП період для "першої половини місяця" не визначений, з'являються різні тлумачення того, яким цей період повинен бути: з 1 по 15 число, чи з 1 по число, встановлене для виплати авансу.

Ми зі своєї сторони намагаємося оперативно реагувати на зміни і допрацьовувати функції, які дозволять Вам налаштувати сервіс відповідно до тих методологій, які ви вважаєте правильними. Тому тепер можна змінити період для розрахунку авансу, встановивши його з 1 числа місяця по число виплати авансу включно.

Налаштування знаходиться у меню "Профіль організації" - Виплата зарплати - Розраховувати аванс "Відповідно до відпрацьованого часу за першу половину місяця".

❎ Якщо налаштування "за відпрацьовані дні по дату виплати" знято ("галочка" не встановлена ) - аванс розраховується за фактично відпрацьовані дні з 1 по 15 число місяця.

✅ Якщо налаштування "за відпрацьовані дні по дату виплати" активне ("галочка" встановлена) - аванс розраховується за фактично відпрацьовані дні з 1 по число місяця, встановленого для виплати авансу.

SMARTFIN.UA економить до 3 робочих годин на день!
Розпочати легко! Додайте інформацію про організацію та працівників, виконайте налаштування і отримайте необхідні розрахунки. Нарахування зарплати та індексації, розрахунок податків, лікарняних, відпускних та компенсацій. А ще: будуйте графіки роботи будь-якої складності, формуйте кадрові докумети та звіти, відправляйте звітність у податкову, контролюйте торговельні операції та інше.

Реєструйтесь прямо зараз! Автоматизація бухгалтерського обліку в SMARTFIN.UA - ЦЕ ПРОСТО!
Коментарі
    Це може бути невiрне посилання, або
    сторiнку було видалено
    Ви успiшно пiдписалися на новини
    SMARTFIN.UA