У сервісі з'явився розділ «Кадрові документи»

У сервісі з'явився розділ «Кадрові документи»

13 квітня 2017 р. Автор: Анна Іванова, співзасновниця SMARTFIN.UA, експертка з бухгалтерії

Трохи нудною теорії про кадрове діловодство

Обов'язком роботодавця є не тільки розрахунок і виплата заробітної плати, а й належне оформлення документів, які регламентують порядок використання найманої праці, облік робочого часу, відображають факти прийняття і звільнення працівників, надання відпусток, відряджень і т. Д. Такі документи називаються кадровими.

Ведення кадрового діловодства є безпосереднім обов'язком будь-якого роботодавця незалежно від форми власності, виду діяльності та кількості працівників (!). Дані кадрового обліку є основою для правильного розрахунку заробітної плати і впливають на повноту і своєчасність її виплати. А так як заняття це не просте, вимагає спеціальних знань і навичок, на підприємствах і в організація існують цілі кадрові служби, що займаються питаннями підготовки та оформлення кадрових документів, веденням кадрового обліку і т.д.

Підприємець, наприклад, власник невеликого магазину з двома продавцями в штаті, звичайно, не потребує кадрової служби, і тим не менш, вести кадрову документацію повинен. А перелік таких документів випливає з необхідності дотримання норм трудового законодавства.

Зокрема, підприємцю необхідно мати:

  1. документи, що регламентують порядок використання найманої праці (це правила внутрішнього трудового розпорядку);
  2. документи з обліку робочого часу (табель обліку робочого часу);
  3. накази по кадрам (про прийом і звільнення, відрядження та ін.)
  4. документи, визначені в Законі України "Про відпустки" від 15.11.96 р № 504/96-ВР): графіки відпусток, заяви про надання відпустки, накази про терміни і тривалість відпустки).
  5. вести трудові книжки.

Такі документи можна створювати в довільній формі, але із зазначенням обов'язкових реквізитів, а можна (і навіть краще) використовувати затверджені наказом Держкомстату № 489 типові форми документів:

  • наказ про прийом на роботу (№ П-1);
  • наказ про надання відпустки (№ П-3);
  • наказ про звільнення (№ П-4);
  • табель обліку робочого часу (№ П-5).

Для деяких документів (наприклад, графіка відпусток або штатного розкладу, правил внутрішнього трудового розпорядку) в законодавстві не існує затверджених форм. Їх кожен роботодавець повинен розробляти самостійно, в залежності від специфіки своєї діяльності. Але це не означає, що їх потрібно винаходити самостійно. Існують готові (розроблені кадровиками - практиками) шаблони таких документів. Їх ви і зможете знайти і в програмі SMARTFIN.UA.

За відсутність кадрових документів Держпраці штрафує!

Тому саме час навести порядок в справах, у кого є така необхідність.

Кадровые документы

Кадрові документи в SMARTFIN.UA

За допомогою "Кадрових документів" в програмі SMARTFIN.UA ви:

  • будете мати під рукою необхідні шаблони документів (список кадровиз документів оновлюється регулярно);
  • зможете працювати з ними в зручному редакторі: заповнювати, редагувати, роздруковувати, зберігати.

Як працювати з цим розділом?

При створенні документа відразу відкривається "друкована форма", заповнена даними з профілів організації і працівника (якщо вони є в створюваному документі).

Всі поля в документі, які можуть заповнюватися, - редаговані, в них вносяться всі необхідні дані.

Після того, як документ заповнений, його можна роздрукувати. Для цього зберігати і вивантажувати документ на комп'ютер не потрібно (як з відомостями). Після натискання на кнопку "Друк" прямо в браузері відкриється вікно для друку.

Зверніть увагу! Для коректного друку кадрових документів використовуйте браузер Google Chrome. В порівнянні з іншими браузерами він має більш зручний інтерфейс для налаштувань друку.





SMARTFIN.UA економить до 3 робочих годин на день!
Розпочати легко! Додайте інформацію про організацію та працівників, виконайте налаштування і отримайте необхідні розрахунки. Нарахування зарплати та індексації, розрахунок податків, лікарняних, відпускних та компенсацій. А ще: будуйте графіки роботи будь-якої складності, формуйте кадрові докумети та звіти, відправляйте звітність у податкову, контролюйте торговельні операції та інше.

Реєструйтесь прямо зараз! Автоматизація бухгалтерського обліку в SMARTFIN.UA - ЦЕ ПРОСТО!
Коментарі
    Це може бути невiрне посилання, або
    сторiнку було видалено
    Ви успiшно пiдписалися на новини
    SMARTFIN.UA