Декларація ФОП 3-ї групи єдиного податку: звітуємо за 2022 рік

Декларація ФОП 3-ї групи єдиного податку: звітуємо за 2022 рік

01 лютого 2023 р. Автор: Анна Іванова, співзасновниця SMARTFIN.UA, експертка з бухгалтерії

ФОП-спрощенці 3-ї групи (крім тих, які перейшли на сплату ЄП 2%) звітують за формою податкової декларації платника єдиного податку, затвердженою наказом Мінфіну 394, у редакції наказу № 438 від 15.12.2022 р. Крім того, нагадуємо, що в ній є додаток 1, за допомогою якого підприємці звітують по ЄСВ "за себе".

Примітка: викладений матеріал стосується платників єдиного податку третьої групи за ставками 3%+ПДВ, та 5%). Для платників ЄП за ставкою 2% діють інша форма декларації, термін подання та сплати податку.

У цій публікації ми підготували інформацію про таке:

Крім того, тут можна почитати, як заповнити декларацію платника єдиного податку ФОП 1 та 2 груп.

Коли подають декларацію платника єдиного податку та сплачують податок ФОП 3 групи

Декларацію платника єдиного податку подають ті ФОП, які протягом усього 2022 року працювали на спрощеній системі оподаткування.

Для підприємців на єдиному податку 3-ї групи звітний період складає календарний квартал (п. 294.1 ПКУ) і вони подають декларацію протягом 40-ка календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного року (п.п. 49.18.2 і п. 296.3 ПКУ).

Граничний строк подання: за IV квартал 2022 року подати декларацію по єдиному податку ФОП 3-ї групи повинні не пізніше 9 лютого 2023 року.

Нарахований у декларації податок за місцем своєї податкової адреси такі підприємці сплачують протягом 10 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку подання податкової декларації за звітний квартал (п. 295.3 ПКУ).

Граничний строк сплати: граничний строк сплати податку припадає на вихідний день (неділю) 19 лютого, тому він переноситься на 20 лютого 2023 року (понеділок) - п. 57.1 ПКУ.

Чи подавати декларацію, якщо немає доходу?

Відповідно до абзацу першого п. 49.2 ПКУ платник може не подавати звітність за відсутності у звітному періоді об'єкта оподаткування та показників, які потрібно задекларувати.

Але ФОП - платник єдиного податку 3-ї групи який, наприклад, отримав дохід тільки у І кварталі 2022 року повинен звітувати кожного наступного кварталу, навіть якщо у них він не отримував дохід від здійснення діяльності. Це пов'язано із принципом заповнення декларації наростаючим підсумком з початку року.

Але навіть якщо ФОП на 3 групі ЄП не отримував доходу весь рік, відзвітувати за IV квартал 2022 року йому потрібно, тому що тільки так можна відзвітувати по ЄСВ "за себе". Разом із декларацією по єдиному податку подають додаток 1 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску».

Від подання Додатку 1 звільняють такі ФОП-єдиноподатники групи 3:

  • ФОП, які отримують пенсію за віком чи за вислугою років або є особами з інвалідністю
  • досягли пенсійного віку та отримують пенсію чи соцдопомогу
  • працюють на умовах трудового договору і за них роботодавець сплачує ЄСВ у розмірі не меншому за мінімальний

Тому, за 2022 рік із числа ФОП на спрощеній системі, які не одержали доходу, не подавати декларацію по єдному податку можуть лише ті підприємці, які звільнені від сплати ЄСВ «за себе».

Усі інші ФОП-єдинники мають подати пусту декларацію із заповненим ряд. 21 і заповнений додаток 1 до неї. Про це наголошують податківці у БЗ 107.01.07.

Як заповнити декларацію платника єдиного податку 3 групи

Підприємці 3-ї групи ЄП використовують форму декларації по єдиному податку, затверджену наказом № 438. Відзвітувати можна як у паперовій, так і в електронній формі.

Для подання звітності в електронному вигляді, в тому числі і в сервісі SMARTFIN.UA, обирайте декларацію за ідентифікатором форми F0103308(меню ЗВІТНІСТЬ - кнопка "Створити"):


Порядок заповнення

Декларація платника єдиного податку заповнюється наростаючим підсумком з початку звітного року (п. 296.7 ПКУ). Для її заповнення за 2022 рік ФОП використовують дані своєї довільної форми обліку, у якій помісячно відображалися записи про суму отриманого доходу.

Ведення книги обліку доходів в SMARTFIN.UA дає можливість:

  • створювати і зберігати книги доходів на кожний рік в одній системі;
  • не накопичувати "хвости" з їх ведення, мати можливість за потреби роздрукувати і надати книгу у контролюючий орган;
  • обирати варіант ведення книги (помісячно або поденно);
  • автоматично контролювати ліміт доходу, який дає право перебування на кожній групі ЄП;
  • автоматично заповнювати Декларацію платника єдиного податку.

Детальніше тут:

Книга доходів для платників ЄП: як користуватись

Автозаповнення книги доходів

Декларація складається з шапки і 7 розділів. При цьому різні категорії ФОП заповнюють різні розділи. ФОП групи 3 заповнюють розділи І, ІV, V та VІІ. За необхідності уточнити помилки, допущені в минулих періодах, також заповнюється розділ VІ.

Шапка декларації

Рядок 1 - зазначають відповідну відмітку в одному з полів залежно від типу декларації: «Звітна», «Звітна нова», «Уточнююча» і «Довідково». При заповненні декларації за слід вказати позначку «Х» у графі «Звітна».

Рядок 2 - вказують період, за який подається декларація. При заповненні декларації за IV квартал вказують позначку «Х» у полі «рік» і зазначають «2022».

Рядок 3 - вказують період, за який подається уточнююча декларація. Заповнюється цей реквізит тільки у випадку подання уточнюючої декларації, тобто тієї, у якої у ряд. 1 і стоїть позначка «Х» у полі «Уточнююча». При заповненні декларації декларації за IV квартал ця графа залишається порожньою.

Рядок 4 - вказують назву податкової, у яку подають декларацію, це податкова за місцем своєї податкової адреси.

Рядок 5 - вказують назву ФОП відповідно до реєстраційних документів.

Рядок 6 - Вказують інформацію про свою податкову адресу, дані електронної пошти і номер телефону.

Рядок 7 - зазначають свій податковий номер (ідентифікаційний номер). Ті ФОП, що відмовилися від ідентифікаційного номера, вказують серію (за наявності) та номер паспорта.

Рядок 8 - вказують особливі відмітки. А саме:

— у ряд. 8.1 вказують позначку «Х», якщо подають ліквідаційну декларацію;

— у ряд. 8.2 вказують позначку «Х», якщо ФОП перейшов на загальну систему.

Для автоматичного заповнення реквізитів шапки декларації в сервісі SMARTFIN.UA усі необхідні дані повинні бути внесені у картку організації:

податкова декларація єдиного податку 3 групи 2022 рік

Розділ І. Загальні показники підприємницької діяльності

Рядок 9 - зазначають максимальну кількість працівників, які одночасно перебували з ФОП у трудових відносинах, за будь-який із місяців звітного періоду (107.01.07 БЗ). Не враховуються працівники (п.п. 291.4.1 ПКУ):

  • які перебувають у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами
  • які перебуваютьу відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею передбаченого законодавством віку
  • мобілізовані

ФОП групи 3 можуть зазначати будь-яку кількість працівників, оскільки для них ПКУ обмеження за кількістю осіб, що можуть працювати на умовах трудового договору, не встановлено (п.п. 3 п. 291.4 ПКУ)

Рядок 10 - зазначають код і назву виду діяльності згідно з КВЕД-2010 , яку фактично здійснював підприємець у звітному періоді (107.01.07 БЗ). Тобто переписувати всі види діяльності, зазначені в Реєстрі, не потрібно.

Уважно вказуйте види діяльності! Якщо зазначити не всі види діяльності, які здійснювалися у звітному періоді, або вказати зайві за умови, що всі вони є в Реєстрі платників єдиного податку, то це не вплине на перебування ФОП на спрощеній системі.

А якщо вказати ті види діяльності, які не внесені до Реєстру платників єдиного податку або заборонено здійснювати на єдиному податку чи в певній групі ЄП, то це може стати підставою анулювання реєстрації платника єдиного податку після проведення перевірки.

види діяльності, які здійснювалися у звітному періоді

Для того, щоб в сервісі SMARTFIN.UA види діяльності вносились в декларацію автоматично, їх необхідно додати і зберегти в Картці організації:

види діяльності в Картці організації

IV. Показники господарської діяльності для платників єдиного податку третьої групи

Рядок 05 - вказують суму доходу ті ФОП групи 3, які є платниками ПДВ. Розмір доходу не може бути більшим за граничну межу (у 2022 році — 7 585 500 грн).

Рядок 06 - вказують суму доходу ті ФОП групи 3, які не є платниками ПДВ. Розмір доходу не може бути більшим за граничну межу (у 2022 році — 7 585 500 грн)

Рядок 07 - вказують суму доходу, з якого слід сплатити ЄП за підвищеною ставкою 15 %, а саме дохід:

  • який перевищує граничну межу
  • отриманий від діяльності, не зазначеної в Реєстрі платників ЄП
  • отриманий при застосуванні відмінного від грошового способу розрахунків
  • отриманий від здійснення видів діяльності, яка не дає права застосовувати ЄП

Розділ V. Визначення податкових зобов'язань по єдиному податку

Рядок 08 - всі ФОП підсумовують дані про розмір отриманого доходу ФОП за рік. Щоб заповнити цей рядок, слід знайти суму значень ряд. 01 + ряд. 02 + ряд. 03 + ряд. 04 + ряд. 05 + ряд. 06 + ряд. 07 розділів II, III і IV декларації.

Рядок 09 - заповнюється тільки у випадку перевищення обсягу доходу; у ньому вказується сума ЄП, яку слід сплатити за підвищеною ставкою 15 %. Для цього потрібно знайти 15 % від суми показників ряд. 02 + ряд. 04 + ряд. 07 (тобто доходу, отриманого з порушенням). Сплатити таку суму в бюджет потрібно протягом 10 календарних днів після граничного строку подання декларації за квартал.

Рядок 10/11 - вноситься сума ЄП, розрахована відповідно до обраної ставки — 3% або 5 % відповідно.

Рядок 12 - вказують суму нарахованого податку за звітний період як з доходів, отриманих з порушенням (за підвищеною ставкою), так і з доходів у межах дозволеної граничної межі - сума рядків 9, 10 та 11.

Рядок 13 - вказують суму податку, нарахованого за минулі періоди поточного року. Для заповнення цього рядка слід взяти значення ряд. 12 декларації попереднього звітного кварталу. При заповненні декларації за IV квартал беремо дані ряд. 12 декларації за 9 місяців.

Рядок 14 - вказують суму податку, яка підлягає сплаті в бюджет за звітний період. Визначається як різниця між даними ряд. 12 і 13.

Приклад заповнення для платників єдиного податку за ставкою 5%

Приклад заповнення для платників єдиного податку за ставкою 5%

Розділ VII. Визначення зобов'язань із сплати єдиного внеску за даними звітного (податкового) періоду

Рядок 21 - відображають суму нарахованого ФОП ЄСВ за «себе» за рік.

Для заповнення цього рядка спочатку заповнюємо додаток 1 до декларації платника єдиного податку. Як це зробити, читайте у цьому матеріалі. З додатку 1 беремо суму ЄСВ з рядка «Усього» графи 4 розділу 9. Також не забудьте проставити відповідну позначку про наявність додатку 1:

позначка про наявність додатку 1

SMARTFIN.UA економить до 3 робочих годин на день!
Розпочати легко! Додайте інформацію про організацію та працівників, виконайте налаштування і отримайте необхідні розрахунки. Нарахування зарплати та індексації, розрахунок податків, лікарняних, відпускних та компенсацій. А ще: будуйте графіки роботи будь-якої складності, формуйте кадрові докумети та звіти, відправляйте звітність у податкову, контролюйте торговельні операції та інше.

Реєструйтесь прямо зараз! Автоматизація бухгалтерського обліку в SMARTFIN.UA - ЦЕ ПРОСТО!
Коментарі
  • Ірина 22 січня 2022, 10:44
    Термін подання декларації на 3 групі до 9 лютого 2022
    Подобається13 Відповісти0
    • SMARTFIN.UA 25 січня 2022, 17:31
      Дуже дякуємо, виправили!
      Подобається3 Відповісти0
      • Andrey 26 січня 2022, 09:07
        Підкажить , що робити. Відправив звіт за 9 місяців з додатком 1 (тепер знаю , що не треба було) Тепер відправляю звіт за рік з додатком 1. Приходить помилка, що додаток 1 вже прийнято Як виправити становище
        Подобається28 Відповісти1
        • Анна 28 січня 2022, 09:50
          Доброго дня! Для того, щоб подати декларація з додатком 1 за рік, Вам потрібно звертатися до податкової, щоб вони визнали звіт за 9 місяців недійсним. Так мені відповіли податківці у телефонній консультації. Іншого варіанту немає, беде приходити помилка.
          Подобається3 Відповісти0
        • Наталья 26 січня 2022, 19:48
          Підкажіть, будь ласка як правильно подати нову звітну об'єднану декларацію, якщо треба виправити помилку у додатку Ф1 (зменшити сумму нарахуваннь по ЄСВ за рік)
          Подобається12 Відповісти1
          • Анна 27 січня 2022, 16:08
            Добрый день! Попробуйте подать "звітну нову" и в додатке указать правильные суммы ЕСВ. В теории должно "затереть" предыдущий отчет.
            Подобається0 Відповісти0
          • Татьяна 28 січня 2022, 09:22
            для 3 -й группы со сроками что то напутали
            Подобається0 Відповісти0
            • Вікторія 28 січня 2022, 10:10
              Доброго дня.зробила помилку в зобов"язаннях(не вказала сплачений ЄП за попередній період),при подані коригуючої не приймає, бо вже наявні двні по Додатку.як правильно скласти коригуючу???
              Подобається0 Відповісти1
              • Анна 28 січня 2022, 10:28
                Доброго дня! Ви подаєте коригуючий звіт чи новий звітний? До 09 лютого за рік подаємо новий звітний для виправлення помилок. Складається так само як звітний, із додатком 1. Нові дані повинні "перетерти" подані.
                Подобається0 Відповісти1
                • Вікторія 28 січня 2022, 10:33
                  в Додатку,що обрати?також новий звітний?
                  Подобається0 Відповісти1
                  • Анна 28 січня 2022, 10:34
                    Так, декларація і додаток не можуть мати різний тип.
                    Подобається0 Відповісти1
                    • Анна 28 січня 2022, 10:36
                      Зачекайте! За третій не можна, тільки уточнюючу. А Ви подали за третій квартал додаток 1?
                      Подобається2 Відповісти1
                      • Вікторія 28 січня 2022, 10:47
                        за рік
                        Подобається0 Відповісти1
                        • Анна 28 січня 2022, 10:49
                          Так, тоді подавайте "нову звітну". Пробачте, попередній коментар не Вам адресувався. Багато запитань до різних статей, переплутала. :)
                          Подобається0 Відповісти1
                          • Вікторія 28 січня 2022, 11:43
                            у мене чомусь не проставляється галочка на інші види звіту(
                            Подобається0 Відповісти0
              • Оксана 28 січня 2022, 11:11
                Якщо подала декларацію без додатку(її прийнято), а що тепер робити з додатком, як це виправити, бо тепер відправляю таку ж декларацію але з додатком, то не приймає((
                Подобається7 Відповісти1
                • Анна 28 січня 2022, 11:13
                  А ви нову декларацію подаєте з типом "нова звітна"?
                  Подобається0 Відповісти1
                  • Оксана 28 січня 2022, 11:32
                    Ні, просто "звітна"
                    Подобається1 Відповісти1
                    • Анна 28 січня 2022, 11:36
                      Повторно здати як звітну успішно прийняту декларацію не можна. Потрібно здавати із типом "нова звітна". Заповнюєте нову звітну декларацію так само, як попередню, але вже з додатком 1. Дані нової звітної декларації "перетирають" дані звітної.
                      Подобається7 Відповісти1
                      • галина 11 лютого 2022, 10:29
                        а як подати нову звітну якщо вже термін подачі минув
                        Подобається1 Відповісти1
                        • Алла 11 лютого 2022, 11:57
                          Тепер вжк пізно длчюя Нової звітної. Тепер потрібно подавать уточнюючий. А як заповнити - інформаціїї немає.
                          Подобається2 Відповісти1
                          • Юлия Мельник 16 лютого 2022, 19:55
                            Я три дні копалася, і знайшла відповідь на це питання. Відправила декларацію без додатку 1. Тепер подала форму уточнююча. В основній декларації заповнюєте все як завжди без уточнень( період уточнення тільки проставте) , а у розділі 10 додатку 1. заповніть 1 і 2 рядок - там вкажіть ту саму суму « Усього» яку ви сплатили за рік, та яка відображається у розділі 9. колонка 4. В мене ця сума - 15950.
                            Подобається4 Відповісти2
                            • Валентина 17 лютого 2022, 14:37
                              У мене така сама проблема. Переплата по ЄСВ 3883. І тепер в розділі 10 п.1 мушу вказати суму з переплатою чи ту, що підбило в УСЬОГО? там у мене вишло 11990, а фактично оплачено 15873,75
                              Подобається0 Відповісти1
                              • Валентина 17 лютого 2022, 14:43
                                і ще питання. ФОП створений 31.05.21, за 2 квартал платила єсв 3960 (1320*3), десь знайшла інформацію, що потрібно платили за цілий 2 квартал єсв, якщо фоп створений в 2 кварталі. чи це так чи потрібно було платили 1320*2 (травень, червень) і це теж вважається переплатою?
                                Подобається1 Відповісти0
                              • Люба 14 квітня 2022, 06:37
                                В основній декларації ви ставили відмітку уточнююча, а в додатку 1 ви також ставили уточнююча, чи звітна !
                                Подобається0 Відповісти0
                  • Ксения 28 січня 2022, 11:42
                    Добрый день! подскажите пожалуйста, подала декларацию без додатка, она принята. мне теперь нужно подать "нову звітну" а заполнять только додаток или все данные в декларации тоже заново заполнять ? не задвоит суммы единого?
                    Подобається0 Відповісти0
                    • Анна 28 січня 2022, 22:24
                      Доброго дня! 1 квартал 2021 року - 3 група ЄП,з 2,3,4 квартвали перейшла на 2 групу ЄП.За 1 квартал подала Декларацію ЄП без додатка 1. Коли,подаю за рік вже на 2 групі з додатком один , приходить помилка,що додаток 1 вже інує звітній???? Буду вдячна за відповідь.
                      Подобається0 Відповісти0
                      • Тарас 31 січня 2022, 19:51
                        Чи точно при подачі декларації з типом Нова звітня попередня буде затерта !? Де в цьому можна переконатися ? Бо, наприклад, при подачі Об'єднаної квартальної звітності в такій ситуації, зобов'язання приплюсується!
                        Подобається2 Відповісти0
                        • Уляна 31 січня 2022, 20:42
                          у мене таке саме питання : Чи точно при подачі декларації з типом Нова звітня попередня буде затерта !? Де в цьому можна переконатися ? Бо, наприклад, при подачі Об'єднаної квартальної звітності в такій ситуації, зобов'язання приплюсується!
                          Подобається4 Відповісти0
                          • Ольга 1 лютого 2022, 18:38
                            Подала Декларацію. Все добре. Прийнято. Пізніше зрозуміла зробила помилку (показала дохід більший ніж по факту). Як тепер її виправити?
                            Подобається0 Відповісти1
                            • Тетяна 5 лютого 2022, 11:26
                              у мене така ж ситуація, а податковій сказали подати звітну нову, але віконце звітна нова не активне. хвилююсь
                              Подобається0 Відповісти0
                            • Микола 1 лютого 2022, 19:59
                              Хтось подавав нову звітну декларацію ЄП з додатком по ЄСВ? Чи потрібно переподавати додаток, якщо помилка тільки в сумі єдиного? Дякую всім!
                              Подобається2 Відповісти0
                              • Олена 3 лютого 2022, 07:52
                                Якщо ФОП інвалід та не сплачує ЄСВ, додаток до декларації не заповнюється?
                                Подобається5 Відповісти0
                                • Татьяна 3 лютого 2022, 15:01
                                  подскажите пож,если на ЕН с 16.07.21 ,в додатке 1 декларации указывать период нужно с 1.07.21-31.12.21? Тогда в 9 пункте этого додатка таблицу нужно заполнять с липня ?
                                  Подобається0 Відповісти0
                                  • Анна 3 лютого 2022, 15:28
                                    Да, все правильно. Заполнять додаток надо с июля.
                                    Подобається0 Відповісти1
                                    • Татьяна 3 лютого 2022, 16:49
                                      но мне возвращают с ошибкой: в таблице есть строка за месяц за пределами периода ,который указан
                                      Подобається1 Відповісти1
                                      • Ірина 8 лютого 2022, 10:26
                                        В мене та ж помилка- як ви її виправили?
                                        Подобається1 Відповісти0
                                    • Вікторія 4 лютого 2022, 12:49
                                      Підкажіть, будь ласка, чи маю отримати окремо квитанцію 2 і для додатку 1? Річний звіт по ФОПу подано 4 дні назад: для декларації є квитанція 2, а для Додатку 1 лише квитанція 1 прийшла.
                                      Подобається2 Відповісти1
                                      • Володимир 8 лютого 2022, 08:18
                                        Теж цікавить. Якщо дізналися - відпишіть, будь ласка
                                        Подобається1 Відповісти0
                                      • Олена 4 лютого 2022, 13:36
                                        Добрый день подала Декларацию с додатком 1 через электронный кабнет, отчет не принят - пишет нет додатка.
                                        Подобається1 Відповісти1
                                        • Елена 5 лютого 2022, 21:04
                                          У меня та же проблема. Пишет: Документ не відповідає затвердженому формату через відсутність заявлених у пакеті пов"язаних документів, порушено цілісність пакету.
                                          Подобається0 Відповісти0
                                        • Ірина 4 лютого 2022, 17:18
                                          Доброго вечора. Відправив підписану декларацію з доданим і заповненим додатком єсв. Отримав квитанцію 2, в якій написано наступне: [F0103405/30]Документ не відповідає всім вимогам електронного документа, оскільки виявлено недостовірність обов`язкового реквізиту щодо типу документа або податкового (звітного) періоду (декларація з позначкою "Довідково" разом з Додатком 1 (за потреби) з позначкою "Довідково" та з типом форми "призначення пенсії" або "призначення матеріального забезпечення, страхових виплат" подається за місяць поточного року). Перевірено на підставі п. 48.3 ст. 48, п 49.3, п 49.8 ст. 49 Податкового кодексу України.В чому помилка? ФОП особа пенсійного віку.
                                          Подобається7 Відповісти1
                                          • Ирина 10 лютого 2022, 06:09
                                            Такая же Ситуация, может кто-то помочь?
                                            Подобається0 Відповісти0
                                          • Ірина 4 лютого 2022, 17:19
                                            Доброго вечора. Отримаkf квитанцію 2, в якій написано наступне: [F0103405/30]Документ не відповідає всім вимогам електронного документа, оскільки виявлено недостовірність обов`язкового реквізиту щодо типу документа або податкового (звітного) періоду (декларація з позначкою "Довідково" разом з Додатком 1 (за потреби) з позначкою "Довідково" та з типом форми "призначення пенсії" або "призначення матеріального забезпечення, страхових виплат" подається за місяць поточного року). Перевірено на підставі п. 48.3 ст. 48, п 49.3, п 49.8 ст. 49 Податкового кодексу України. В чому помилка? ФОП особа пенсійного віку.
                                            Подобається7 Відповісти0
                                            • Володимир 8 лютого 2022, 08:20
                                              Підкажіть, будь ласка, чи маю отримати окремо квитанцію 2 і для додатку 1? Для декларації є квитанція 2, а для Додатку 1 лише квитанція 1 прийшла.
                                              Подобається2 Відповісти0
                                              • Оксана 8 лютого 2022, 09:55
                                                Відправила звіт з єдиного податку, 2 квитанція -не прийнято, відправила "новий звітний" прийшла друга квитанція-прийнято. Потрібно було надсилати "звітну".Потрібно надсилати "звітну" чи звіт зарахують?
                                                Подобається0 Відповісти0
                                                • Ольга 8 лютого 2022, 10:00
                                                  Доброго дня . Підкажіть будь ласка як виправити помилки в декларації за півріччя та 9 місяців?
                                                  Подобається0 Відповісти0
                                                  • Ірина 8 лютого 2022, 10:30
                                                    ФОП зареєстрований з 16,02,21 -заповнила дод. 1 з 02/21 по 12/21 , в гр. 8 вказала період 01,02,21-31,12,21. Прийшла помилка "в таблице есть строка за месяц за пределами периода ,который указан" Як виправити?
                                                    Подобається0 Відповісти0
                                                    • ирина 8 лютого 2022, 12:49
                                                      фоп 3 групи відправил декларацію за рік 1,2 групи.Як виправити помилку?
                                                      Подобається1 Відповісти1
                                                      • Анастасия 9 лютого 2022, 11:23
                                                        Аналогичная ситуация. Причем в электронном кабинете ЕСВ попал, а ЕН нет. Пробовала много вариантов, не принимается. В результате, отправила Нову звитну отчета 1, 2 группы с нулями в додатке и данными без 4 квартала в деке - не принята, но в кабинете отчет по есв пропал. Теперь можно отправлять звитну правильной формы.
                                                        Подобається0 Відповісти0
                                                      • Елена 8 лютого 2022, 13:29
                                                        Добрий день, я ФОП 3 група, що робити, якщо я не подала звіт за 2 та 3 квартал (тількиза 1 квартал), зараз я роблю всі звіти?, або тільки один за рік, дякую за відповідь
                                                        Подобається2 Відповісти1
                                                        • Наталія 8 лютого 2022, 18:54
                                                          Доброго вечора. теж фоп 3 група. єдиноподатник-бездохідник. 1. подібна ситуація, не подала за 9 міс (3 кв.) декларацію. Подала за рік. чи потрібно доробляти звіти , які не подав, чи достатньо подати звіт за рік? 2. додаток 1 я так розумію робити не потрібно? 3. і чи потрібно робити спеціальний єсв додаток, якщо фоп 3 група. єдиноподатник-бездохідник? дякую
                                                          Подобається0 Відповісти0
                                                        • Екатерина 9 лютого 2022, 09:44
                                                          Добрий день! Переводили ФОП на 2 групу в березні 2021, але забули відправити Податкову декларацію за 1 квартал 2021, як виправити помилку?
                                                          Подобається0 Відповісти0
                                                          • Юлія 14 лютого 2022, 10:23
                                                            Доброго дня Я ФОП 3 групи спрощена система, подала Податкову декларацію без додатку 1, яку прийняли . Термін подачі вийшов. Що подати, щоб зарахували додаток 1?
                                                            Подобається0 Відповісти0
                                                            • Наталія 14 лютого 2022, 17:35
                                                              Як подати уточнюючу декларацію , помилка в доходах. Додаток теж треба переподати? Чи подати уточнюючу без додатку?
                                                              Подобається6 Відповісти1
                                                              • Наталія 22 лютого 2022, 11:57
                                                                Знайшла відповідь. https://sys2biz.com.ua/news/dodatok-1-do-deklaratsiyi-yedynogo-podatku-z-typom-utochnyuyucha-yak-podayemo/
                                                                Подобається0 Відповісти0
                                                              • Наталья 16 лютого 2022, 17:54
                                                                ФОП 3 групи відправил декларацію за рік за формою 1,2 групи. Термін подачі вийшов, як виправити помилку?
                                                                Подобається1 Відповісти0
                                                                • Ольга 14 квітня 2022, 09:01
                                                                  Доброго дня! Підкажить, будь ласка, додаток 1 заповнюємо тільки в Деклараціі за рік? Чи за 1 квартал, півріччя і т д теж потрібно заповнювати Додаток 1 ?
                                                                  Подобається0 Відповісти1
                                                                  • Анна 14 квітня 2022, 09:38
                                                                    Доброго дня! Додаток 1 подаємо з річною декларацією, за 1 квартал не подаємо.
                                                                    Подобається1 Відповісти1
                                                                    • Ольга 14 квітня 2022, 10:03
                                                                      Дякую.
                                                                      Подобається0 Відповісти0
                                                                  • Алла 19 травня 2022, 11:35
                                                                    Як подати уточнюючу декларацію , помилка в дод1. зменшити потрібно єсв
                                                                    Подобається0 Відповісти0
                                                                    • Алла 19 травня 2022, 11:36
                                                                      Доброго дня!Як подати уточнюючу декларацію , помилка в дод1. зменшити потрібно єсв
                                                                      Подобається0 Відповісти0
                                                                      • Вікторія 2 лютого 2023, 16:01
                                                                        Доброго дня . Підкажіть будь ласка як виправити помилки в декларації за 9 місяців?
                                                                        Подобається0 Відповісти1
                                                                        • Вікторія 2 лютого 2023, 16:02
                                                                          Доброго дня . Підкажіть будь ласка як виправити помилки в декларації за 9 місяців? а саме, занизила суму, як правильно заповнити уточнення??
                                                                          Подобається0 Відповісти0
                                                                        • Ірина 15 лютого 2023, 17:13
                                                                          Доброго дня. При поданні уточнюючою декларації за рік ФОП Єд.податок 3 гр, чи заповнюється рядок 21 (сума єдиного внеску), котра незмінна. ? Уточнюється тільки сума єдиного податку.
                                                                          Подобається0 Відповісти0
                                                                          • Юлія 12 травня 2023, 09:06
                                                                            Я інвалід і звільняюсь від сплати ЄСВ, але в податковій мені сказали, що звітувати по ЄСВ мені все ж таки потрібно, шляхом подання Додатка 1 з нулями та ставкою 22%. То кому вірити?
                                                                            Подобається0 Відповісти1
                                                                            • Ірина 21 лютого 2024, 21:06
                                                                              та ні, інваліди-фоп звільненні від подання дод.1
                                                                              Подобається0 Відповісти0
                                                                            • Людмила 14 листопада 2023, 18:09
                                                                              Доброго дня. Чи є штраф при поданні уточнюючої декларації ФОП 3 група ?(Не подали пустий Додаток 1 по ЄСВ).
                                                                              Подобається0 Відповісти0
                                                                              Це може бути невiрне посилання, або
                                                                              сторiнку було видалено
                                                                              Ви успiшно пiдписалися на новини
                                                                              SMARTFIN.UA