Мінімальна зарплата в Європі в 2021 році: де в рейтингу Україна

Мінімальна зарплата в Європі в 2021 році: де в рейтингу Україна

25 березня 2021 р. Автор: SMARTFIN.UA

Протягом 2020 року мінімальна заробітна плата в Україні збільшувалася 2 рази:

  • до 4723 грн. (з 1 січня);
  • до 5000 грн. (з 1 вересня).

З 1 січня 2021 року вона зросла ще на 1000 грн, і наразі становить 6000 грн.

Збільшення суми з 4723 грн. до 6000 грн. (на 1277 грн. або 27%) впродовж року дозволило Україні очолити світовий рейтинг зростання МЗП, випередивши такі держави, як Турція (зростання на 21,6%), Албанія (15,4%), Латвія (14,2%) та Аргентина (13,8%). Така собі приємна дрібниця.

Але до рівня європейських країн, на жаль, нашій "мінімалці" ще рости і рости. Давайте розглянемо конкретні цифри. Користуючись даними Статистичного відомства Євросоюзу (Євростат) та іншими відкритими джерелами, ми склали рейтинг мінімальних европейских зарплат станом на 1 січня 2021 року. Зазначимо, що в деяких країнах, таких як Данія, Італія, Кіпр, Австрія, Монако, Фінляндія, Швеція, Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія, поняття МЗП не закладено законодавством, тому в основному рейтингу вони не зафіксовані.

Зарплати до всіх утримань. Розмір МЗП переведено з європейської валюти на гривні по курсу НБУ станом на 25 березня 2021 року (1 євро - 32,93 грн).

Як бачимо, наша "мініналка" четверта з кінця. Гірша ситуація тільки в Молдові, Росії та Білорусі.

Тож будемо сподіватися, що ще не раз очолимо світовий рейтинг зростання МЗП та врешті-решт досягнемо того європейського рівня зарплат, який нам обіцяють у високих владних кабінетах.

Нагадаємо, що писали про рівень мінімальної зарплати в Україні в 2021 році трохи раніше більш детально .

SMARTFIN.UA економить до 3 робочих годин на день!
Розпочати легко! Додайте інформацію про організацію та працівників, виконайте налаштування і отримайте необхідні розрахунки. Нарахування зарплати та індексації, розрахунок податків, лікарняних, відпускних та компенсацій. А ще: будуйте графіки роботи будь-якої складності, формуйте кадрові докумети та звіти, відправляйте звітність у податкову, контролюйте торговельні операції та інше.

Реєструйтесь прямо зараз! Автоматизація бухгалтерського обліку в SMARTFIN.UA - ЦЕ ПРОСТО!
Коментарі
    Це може бути невiрне посилання, або
    сторiнку було видалено
    Ви успiшно пiдписалися на новини
    SMARTFIN.UA