Проводки по зарплаті та облік заробітної плати. Нова функція в SMARTFIN.UA

Проводки по зарплаті та облік заробітної плати. Нова функція в SMARTFIN.UA

07 квітня 2021 р. Автор: Анна Іванова, співзасновниця SMARTFIN.UA, експертка з бухгалтерії

Сьогодні поговоримо про нову функцію програми SMARTFIN.UA, яка з'явилися на початку 2021 року, але про яку ми ще не встигли вам розповісти - проводки по зарплаті.

Чому проводки в зарплатних документах не почали працювати автоматично?

Як ви знаєте, всі оновлення програми SMARTFIN.UA починають працювати автоматично, вам не потрібно нічого додатково налаштовувати. Але з проводками ситуація інша. На момент запровадження цієї опції в системі створено тисячі зарплатних документів. Якщо автоматично провести усі документи, то в багатьох користувачів в останньому створеному документі "Нарахування зарплати" з'явиться заборгованість або за роботодавцем, або за працівником.

Детальніше про це Анна Іванова розповідає у відео:

Навіщо потрібні проводки в зарплаті?

  • Зарплатні проводки дають можливість відслідковувати залишки по зарплатним рахункам і по рахункам зарплатних податків, тобто вести облік заробітної плати. В меню "Аналітика" ви можете сформувати оборотно-сальдові відомості по відповідним рахункам.

Приклад оборотно сальдової відомості по заробітній платі:

  • Завдяки проводкам ми покращили розрахунок перехідних залишків в документах. Тепер, при зміні даних в документах попередніх періодів, якщо ви будете щось редагувати, програма автоматично перепроводить залишки в усіх наступних документах "Нарахування зарплати". Це дозволяє побачити і уникнути помилок при розрахунках.
  • Покращено взаємодію між документами і калькуляторами. Раніше було можливо відредагувати суми у калькуляторах без актуалізації цих сум у документі "Нарахування зарплати". Ми відслідкували таку поведінку і помилки, і врахували це при оновленні калькуляторів та впровадженні проводок.

Якщо підсумувати, то програма з проводками має неочевидні, на перший погляд, переваги, які допоможуть вам уникати можливих помилок.

Чи обов'язково включати проводки в зарплаті?

Ні, не обов'язково. Ви можете працювати із програмою в звичному режимі.

Як включити проводки в документах по заробітній платі?

Що перевірити перед тим, як включати нову функцію, і як це зробити, розповідаємо у відеоуроці:

SMARTFIN.UA економить до 3 робочих годин на день!
Розпочати легко! Додайте інформацію про організацію та працівників, виконайте налаштування і отримайте необхідні розрахунки. Нарахування зарплати та індексації, розрахунок податків, лікарняних, відпускних та компенсацій. А ще: будуйте графіки роботи будь-якої складності, формуйте кадрові докумети та звіти, відправляйте звітність у податкову, контролюйте торговельні операції та інше.

Реєструйтесь прямо зараз! Автоматизація бухгалтерського обліку в SMARTFIN.UA - ЦЕ ПРОСТО!
Коментарі
    Це може бути невiрне посилання, або
    сторiнку було видалено
    Ви успiшно пiдписалися на новини
    SMARTFIN.UA