Серпневі оновлення: Інтеграція з пРРО Checkbox. Автозаповнення готівки в книзі доходів. Облік в роздрібній торгівлі

Серпневі оновлення: Інтеграція з пРРО Checkbox. Автозаповнення готівки в книзі доходів. Облік в роздрібній торгівлі

30 серпня 2023 р. Автор: Анна Іванова, співзасновниця SMARTFIN.UA, експертка з бухгалтерії

Друзі, вітаємо! Раді повідомити, що наша команда доопрацювала інтеграцію з Checkbox. Завдяки цьому стало можливим:

  1. імпортувати фіскальні чеки в SMARTFIN
  2. імпортувати Z-звіти в SMARTFIN

!! Зверніть увагу, мова іде саме про імпорт документів, а не про фіскалізацію із кабінету SMARTFIN. Тобто, всі операції по фіскалізації відбуваються в кабінеті Checkbox, а імпорт дозволяє втягнути ці документи в кабінет SMARTFIN.

А ще можна зробити так, щоб фіскальні чеки та/або Z-звіти "прилітали" в SMARTFIN автоматично. Для цього рекомендуємо виконати відповідне налаштування.

Детальніше про налаштування інтеграції в інструкції: https://help.smartfin.ua/uk/intieghratsiia-z-checkbox/iak-nalashtuvati-intieghratsiiu-z-checkbox

Що дає інтеграція з пРРО Checkbox?

1. Імпорт Z-звітів з системи Checkbox дозволяє автоматизувати заповнення готівкових оборотів в Книзі обліку доходів.

Як це працює:

  1. Z-звіт імпортується в SMARTFIN
  2. система автоматично виокремлює із Z-звіту суму готівкою
  3. на цю суму автоматично формується документ "Прибутковий касовий ордер" з видом операції "Передача готівки з пРРО до каси"
  4. на підставі ордерів на передачу готівки заповнюється Книга обліку доход

Інструкції тут: Імпорт Z-звітів. Авторозрахунок готівкової виручки: https://help.smartfin.ua/uk/intieghratsiia-z-checkbox/import-z-zviti

2. Імпортувати фіскальні чеки з Checkbox. Це доцільно у випадках:

  • Якщо ви хочете акумулювати інформацію по своїй діяльності в одній системі. Практична користь тут в тому, що в кабінеті SMARTFIN можна переглядати інформацію по фіскальним чекам. Інтеграції з різними системами, такими як клієнт-банк, пРРО, які ми плануємо впроваджувати і надалі, дають можливість працювати з даними з різних систем в одній системі SMARTFIN.
  • Якщо ви ведете в SMARTFIN облік торгових операцій, склад. Імпорт фіскальних чеків дозволяє автоматизувати продаж товару.

Детальніше про це далі, в описі нового розділу "Роздріб".

Інструкція тут: Імпорт фіскальних чеків. Створення товарних чеків на підставі фіскальних: https://help.smartfin.ua/uk/intieghratsiia-z-checkbox/import-fiskal-nikh-chiekiv

!! Звертаємо вашу увагу: якщо вам потрібно автоматизувати заповнення Книги обліку доходів, імпортуйте Z-звіти. Затягувати фіскальні чеки в кабінет SMARTFIN для цього не обов'язково, адже цей документ не впливає на обрану функцію.

В SMARTFIN зʼявився новий розділ - РОЗДРІБ

В розділі Роздріб ви можете:

  • проводити надходження товарів документами "Надходження з торговою націнкою" та "Переміщення з націнкою". Заповнювати ці документи поки що можна тільки вручну:

Надходження з торговою націнкою, Переміщення з націнкою


  • проводити продаж товарів документом "Продаж по чеку" та "Повернення по чеку". Списання товарів відбувається в цінах реалізації. Цей документ можна заповнювати вручну або автоматизувати через інтеграцію з Checkbox. На підставі фіскальних чеків можна створювати документ "Продаж по чеку" або встановити налаштування, щоб цей документ генерувався автоматично в момент імпорту фіскального чеку. При цьому, із Checkbox в SMARTFIN також переноситься номенклатура товарів.

Продаж по чеку, Повернення по чеку


  • проводити списання товарів і торгової націнки документом "Закриття місяця" з операцією "Розрахунок торгової націнки по проданому товару":

Закриття місяця


  • відслідковувати рух товарів по складам в кількісному і вартісному виразі.

Якщо перекласти ці пункти з бухгалтерської мови на зрозумілу, то нові функції дають власнику невеликого магазину, який веде облік в зошиті (для прикладу), наступні можливості:

  • мати всі дані в одній системі;
  • відслідковувати наявність і залишки товарів в продажних цінах в розрізі складів (магазинів, торгових точок);
  • розрахувати прибуток.

Інструкції для тих, кого зацікавили функції обліку в роздрібній торгівлі: Облік в торгівлі https://help.smartfin.ua/uk/oblik-v-torghivl

!! Оскільки новий розділ знаходиться в бета-тестуванні, будемо раді вашим коментарям або зауваженням. Розуміємо, що цей функціонал потребує розширення і удосконалення. Але, як завжди, чекаємо на зворотній зв'язок, щоб доопрацьовувати саме те, що потрібно нашим користувачам.

SMARTFIN.UA економить до 3 робочих годин на день!
Розпочати легко! Додайте інформацію про організацію та працівників, виконайте налаштування і отримайте необхідні розрахунки. Нарахування зарплати та індексації, розрахунок податків, лікарняних, відпускних та компенсацій. А ще: будуйте графіки роботи будь-якої складності, формуйте кадрові докумети та звіти, відправляйте звітність у податкову, контролюйте торговельні операції та інше.

Реєструйтесь прямо зараз! Автоматизація бухгалтерського обліку в SMARTFIN.UA - ЦЕ ПРОСТО!
Коментарі
    Це може бути невiрне посилання, або
    сторiнку було видалено
    Ви успiшно пiдписалися на новини
    SMARTFIN.UA