Розрахунок доплати до рівня МЗП у SMARTFIN.UA

Розрахунок доплати до рівня МЗП у SMARTFIN.UA

18 січня 2018 р. Автор: Анна Іванова, співзасновниця SMARTFIN.UA, експертка з бухгалтерії

Авторозрахунок доплати до рівня МЗП (мінімальної заробітної плати) зроблено у відповідності із вимогами законодавства. Нагадаємо, що необхідність робити доплату з'явилась із 1 січня 2017 року регулюється ст. 3 (1) Закону про оплату праці:

"Розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати".
У яке меню внесено налаштування?

Налаштування, яким регулюється необхідність робити доплату працівникам, оклади яких встановлено на рівні меншому рівня мінімальної заробітної плати, внесено у Картку працівника - меню "Працівники":


Виплати, які "входять" / "не входять" до розміру МЗП?

Відповідно до ст. 3 (1) Закону про оплату праці:

"При обчисленні розміру заробітної плати працівника для забезпечення її мінімального розміру не враховуються доплати за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров'я, за роботу в нічний та надурочний час, роз'їзний характер робіт, премії до святкових і ювілейних дат."

На виконання цієї вимоги законодавства у сервісі зроблені відповідні налаштування за замовченням :

1) включаються у розмір заробітної плити такі доплати:

- за роботу у вечірній час;

- за роботу у святкові дні.

2) не включаються у розмір МЗП доплати:

- за роботу у нічний час;

- за надурочну роботу.

Для виплат, які налаштовуються у сервісі через меню "Додаткові нарахування" додано налаштування, через яке користувач самостійно налаштовує необхідність включення відповідного нарахування у розмір МЗП. Нагадаємо, що "Додаткові нарахування" знаходяться у Картці працівника, меню "Нарахування".


Включення індексації у розмір доплати до МЗП?

Включати чи ні індексацію у розмір мінзарплати - питання остаточно неврегульоване законодавством, про що ми писали тут:

Індексація і доплата до мінзарплати: включати, не включати, як виправити?

Тому у сервісі додане налаштування, яке дозволяє самостійно регулювати включення / невключення індексації у розрахунок доплати (меню "Працівники" - Картка працівника - "Нарахування" - "Розмір окладу"):

SMARTFIN.UA економить до 3 робочих годин на день!
Розпочати легко! Додайте інформацію про організацію та працівників, виконайте налаштування і отримайте необхідні розрахунки. Нарахування зарплати та індексації, розрахунок податків, лікарняних, відпускних та компенсацій. А ще: будуйте графіки роботи будь-якої складності, формуйте кадрові докумети та звіти, відправляйте звітність у податкову, контролюйте торговельні операції та інше.

Реєструйтесь прямо зараз! Автоматизація бухгалтерського обліку в SMARTFIN.UA - ЦЕ ПРОСТО!
Коментарі
    Це може бути невiрне посилання, або
    сторiнку було видалено
    Ви успiшно пiдписалися на новини
    SMARTFIN.UA